Åk4 Ht 2017

Välkomna in i musiken! Så börjar en känd barnvisa som jag brukar sjunga med de yngre barnen. Nu har era barn blivit stora och börjat 4:e klass, så nu tror jag det är dags att byta sång...

Under denna fliken kommer ni kunna läsa om vad vi gör på musiken, samt hitta pedagogiska planeringar, låttexter och lite annat smått och gott. 
De första veckorna på terminen kommer vi jobba med "Rockens födelse". I temat tränar vi på förmågor som att kunna SPELA och SJUNGA i olika musikaliska former. Rock och blues är tacksam "nybörjarmusik"(även om det finns betydligt avancerade låtar inom genren) med låtar som svänger riktigt bra med bara 2-3 ackord. Barnen i den här åldern brukar gilla soundet, så därför passar jag på att lära dem alla grunder redan i åk 4:a.
 
Om ni är intresserade av att läsa mer om vad vi tränar på musiken, kan ni gå in på skolverkets hemsida och studera det centrala innehållet i musikundervisningen. All undervisning utgår från detta och i åk 6 har era barn hunnit med att lära sig lite om alla olika delar.