Åk 3

Välkomna tillbaka efter en lång sommar! 
Här på sidan kommer jag skriva lite om vad vi gör på musiken i åk 3. Vi har redan kommit lång med både ackordspel och stämsång. Barnen har spelat trummor, elbas, gitarr och piano och det kommer vi fortsätta med i olika spännande projekt. Kom gärna och hälsa på i musiksalen!
 
För att veta vilka förmågor som tränas i musiken, kan ni kika på skolverkets hemsida. Där kan ni läsa allt om det centrala innehållet i musik, samt vad som krävs för att bli godkänd i ämnet. I stora drag handlar det om att SPELA och SJUNGA i olika musikaliska former och stilar, SKAPA musik och börja intressera sig för hur musiken påverkar hela livet. Jag fokuserar mycket på att lära barnen att tycka om musik och använda sig av den på olika sätt i det dagliga livet.  
 
Lammhults skola får fritt disponera Kulturskolans lokaler, vilket gör att vi kan höja kvaliteten på undervisningen. Vi arbetar i smågrupper när eleverna blivit mogna att ansvara för utrustning och lite mer självständigt arbete. Detta brukar de flesta klara bra redan i åk 3.
Jag ser fram mot ett spännande musikår tillsammans!
 
Kontakta mig gärna på skolmailen om ni har några frågor. nina.ivarsson@skola.vaxjo.se
 
Förra året jobbade vi med låtars budskap i samband med  "Alla hjärtans dag".  Här kommer en bild på en kille med ett fint budskap till sin mamma som alltid ställer upp för honom. Låten heter "Genom eld och vatten".